Μια συνταγή της κυρίας Ιφιγένειας Αγραφιώτη για ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
Πρασόρυζο
Υγιεινό και πολύ νόστιμο
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ξερό 2 πράσα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και ένα τριμμένο καρότο στον τρίφτη.
Αλάτι πιπέρι στη μύτη του κουταλιού κουρκουμά και ένα κύβο.
Στη συνέχεια προσθέτω 2 κούπες νερό τα αφήνω για κανένα δεκάλεπτο να βράσουν και προσθέτω με το ρύζι καρολίνα ή ότι άλλο ρύζι θέλετε .
Το ρύζι είναι μισή κούπα.
Βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να είναι το ρύζι μας όπως επιθυμούμε.
Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο άνηθο να πάρει μία βράση και σβήνουμε..