ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ
Μία τούρτα απλή για γενέθλια !!!
Υλικά για το παντεσπάνι.
10 αυγά
200 γρ ζάχαρη
220 γρ αλεύρι
5 βανίλιες (καψουλακια)
40 γρ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
Σιρόπι.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη(200 γρ)
1 ποτήρι νερού νερό
1/2 κουταλάκι κανέλα
Σαντιγί.
1 λίτρο κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
700-800 γρ Μερέντα για την γέμιση
Εκτέλεση!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 6-7 λεπτά να αφρατέψουν ρίχνουμε και τις βανίλιες.
Έχουμε περάσει από σιτα το κακάο το μπέικιν παουντερ το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά κυκλικά από κάτω προς τα πανω.
Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου 30 λεπτά τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο αφού βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά, όταν πάρει βράση το αποσύρουμε και ρίχνουμε την κανέλα, ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την υγρή βανίλια να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει. Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη
Παίρνουμε από την σαντιγί 4-5 κουταλιές και την αναμιγνύουμε με την μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
Βάζουμε σε έναν δίσκο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει.
Αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού, βάζουμε μια στρώση μερεντας πάνω μια στρώση σαντιγί και ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, μερέντα, σαντιγί και τελειώνουμε με παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί σοκολάτα κουβερτούρας και γαρνίρουμε.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni