Μυρμηγκάτο



Μια συνταγή της κυρίας αναστ γεω για ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυρμηγκάτο

Για το απογευματινό καφεδάκι μας ένα φανταστικό μυρμηγκατο.

Υλικά για την ζύμη.
125 gr βούτυρο.
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη.
6 Αυγα.
2 βανιλιες .
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
2 κούπες κοσκινισμένο αλεύρι.
1 μπεικιν
μια κούπα τρούφα σοκολάτας.

Υλικά για το σιρόπι.
3 κουπες νερό.
3 κουπες ζάχαρη.
Χυμό από ένα λεμόνι.
1 βανιλια.

Υλικά για το γλάσο.
125 gr βούτυρο.
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα.
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
4 κουταλιές της σούπας κακάο.
1/2 κουπα κορν φλαουρ.

Εκτέλεση.
Χτύπησα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
Προσθεσα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας στο τέλος την τρούφα σοκολάτας.Το έβαλα σε εικοσοχταρι ταψί αφού πρώτα το είχα βουτυροσει και αλευρωσει.το εψησα για μισή ώρα περίπου.το βλέπουμε βάζοντας ένα μαχαίρι .αν είναι στεγνό συμαινει ότι ψηθικε στους 180βαθμους σε προθερμασμενο φούρνο.το έβγαλα και το άφησα να κρυώσει.
Έβρασα το σιρόπι για οχτώ λεπτά.Το έριξα χλιαρό στο κρύο γλυκό.
Σε μια κατσαρόλα έβαλα το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο και το έβρασα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια όχι παρά πολύ πηχτή κρέμα.Το έριξα στο γλυκό και έριξα από επάνω κομμάτια κουβερτουρας.