ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ
Σήμερα έχουμε σπανακόρυζο με συνοδεία αυγουλάκια ποσέ.
Άλλαξε η εποχή και σιγά - σιγά μπαίνουμε στα χειμωνιάτικα προϊόντα. κάθε εποχή έχει τα ωραία της και έτσι πάνω που θα βαρεθούμε ένα φαγητό έρχονται άλλα προϊόντα να ανανεώσουν το καθημερινό μας τραπέζι
Υλικά
700 γραμμάρια περίπου σπανάκι
1 κούπα ρύζι κίτρινο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
3 ντοματάκια πομοντόρο ψιλοκομμένα χωρίς τη φλούδα ή μία μεγάλη ντομάτα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο και λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Αυγουλάκια τηγανητά ή ποσέ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το ρύζι.
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το ρύζι.
Ανακατεύουμε να σοταριστεί το ρυζάκι πολύ καλά και προσθέτουμε σταδιακά τη ντομάτα και το καρότο.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό.
Όταν τραβήξει όλα τα υγρά αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά - σιγά το σπανάκι το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι ακόμα.
Αφήνουμε να μαραθεί το σπανάκι, ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε έως ότου βράσει καλά και τραβήξει τα υγρά του.
Πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία προσθέτουμε τον άνηθο και χυμό λεμονιού προαιρετικά.
Αυγά ποσέ
Σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγανάκι βάζουμε νερό και δύο κουταλιές ξύδι... Όταν αρχίσει να κοχλάζει σπάμε τα αυγά μέσα και καλυβουμε με καπάκι... Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και μόλις ασπρίσει από πάνω ελαφρώς, πριν σφίξει ο κρόκος τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε μαζί με το σπανακόρυζο.... Ρίχνουμε λίγο αλατάκι ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ωμό και τρίβουμε μπόλικο πιπεράκι.
Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό χορταστικό, θρεπτικό, με πολλές βιταμίνες και ιδιότητες.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki