Μια συνταγή της κυρίας Μαρίας Λάρου για ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τυρόπιτες κουρού
Οι πιο νόστιμες που έχω φτιάξει πραγματικά και το πιο εύκολο ζυμαράκι που πλάθεις το τυροπιτάκι στην χούφτα, ούτε πλάστη, ούτε κουπάτ, ούτε να λερώνεις να πιάνεις χώρο στην κουζίνα 😉
Εμένα τις λάτρεψαν γιατί είναι τόσο αφράτες και τραγανές μαζί 😊
Ζύμη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 αυγό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κεφαλοτύρι η γραβιέρα ή και παρμεζάνα .
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ωραίο αφράτο ζυμαράκι.
Ζύμη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 αυγό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κεφαλοτύρι η γραβιέρα ή και παρμεζάνα .
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ωραίο αφράτο ζυμαράκι.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι 50 γραμμαρίων, το ανοίγουμε στη χούφτα, βάζουμε λίγη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο σαν τυροπιτάκι.
Γέμιση
150 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και αλάτι αν θέλουμε
150 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και αλάτι αν θέλουμε
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο ανακατεμένο με λίγο εβαπορέ, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου.