ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Υλικά1 μεγάλο λάχανο
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Άνηθο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ζωμό λαχανικών
Για την κρέμα αυγολέμονο
2 αυγά
1 ½ λεμόνι το χυμό
1 ½ κουτ σούπας κορν φλαουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Το ζουμί από το φαγητό
Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να ξεχωρίσουν τα φύλλα.
Για τη γέμιση βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους βάζουμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών μέχρι να τους σκεπάσει και ακόμα περισσότερο,αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο.
Βράζουμε για 35 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα αυγολέμονο
Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και διαλύουμε τον κορν φλαουρ. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό ζουμί από το φαγητό.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.