Μια συνταγή της κυρίας Litsa Mouta για
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚιμαδόπιτα Είχα έτοιμα κιμά σόγιας από χθεσινό φαγητό ετριψα κ λίγο κεφαλοτύρι.
Αυτή είναι η γέμιση που είχα εγώ πιο κάτω δίνω πως θα φτιάξετε .
Για το φυλλο
450 γρμ νερο
650 γρμ αλευρι Κουλα
1.5 κουταλάκι αλάτι όλα μαζί στο μίξερ για 10-15 λεπτά.
150 γρμ λάδι για τα φύλλα κ πάνω στην πίτα.
Αν θέλετε να φτιάξετε γέμιση με κανονικό κιμά
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
150 γραμ. κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Βαζουμε στο μάκρος γέμιση σε κάθε φύλλο που ανοίγουμε και το ρολάρουμε ..Βάζοντάς το μετά στο ταψί όπως βλέπετε στην φωτογραφία .
Για πιο ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο φύλλο .