Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚέικ καρότου με σταγόνες σοκολάτας
1/2 ποτ ηλιέλαιο
1 1/2 ποτ ζάχαρη
1 ποτ χυμό πορτοκάλι μαζί με 1 κ γ σόδα διαλυμένο μεσα
3 ποτ καρότο τριμμένο
1 σακ σταγόνες σοκολάτας περασμένες στο μούλτι
3 ποτ αλέυρι γ.ο.χ
1/2 Κ.γ κανέλα
1/2 Κ.γ γαρύφαλλο
2 κ.γ μπέικιν
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη προσθέτω τον χυμό τα μυρωδικά το αλέυρι ανακατεμένο μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας και στο τέλος το καρότο.
Ανακατευω καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ψηνω σε λαδωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο σε μπέν Μαρί έλιωσα μια κουβερτούρα με λίγο γάλα εβαπορέ και 1 κσ ηλιέλαιο.