Τυρόψωμο



ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ, ΣΠΕΣΙΑΛ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΠΟΥ ΘΑ.ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 2 ποτηρια γαλα φρεσκο ζεστο,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 φακελακι ξερη μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 κουταλια της σουπας σπορελαιο, 3 κουταλιες της σουπας μαλακο βουτυρο,1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε χουφτα χουφτα αλευρι και ζυμωνουμε να εχουμε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο!

ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ 400 γραμμαρια τριμμενη φετα ,4 κουταλιες ψιλοκομμενο μαιντανο και τα ανακατευουμε!
Οποτε τοποθετουμε το μειγμα στην ακρη του φυλλου και το κλεινουμε ρολαροντας το 3 φορες!
Την υπολοιπη ζυμη την κοβουμε σε ροδελες τις οποιες ανα 3 κανουμε πλεξουδες!
Αυτες τις πλεξουδες της βαζουμε πανω στο ρολο το οποιο ρολο το στριφουγυρναμε και το τοποθετουμε στο ταψι!
Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος το αλοιφουμε με κροκο αυγου,ριχνουμε σουσαμι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!