Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Γλυκό ψυγείου με ζελέ, κρέμα και φρούτα
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟ, ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ, ΚΡΕΜΑ, ΦΡΟΥΤΑ!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 φακελάκια σκόνη ζελέ ανανά,
2 φακελάκια σκόνη ζελέ κεράσι,
κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια και πλυμένα ανανά,και κρέμα πατισερι.
Βάζουμε στο σκεύος μας κομμάτια ανανά και κεράσια.
Κάνουμε την σκόνη ζελέ ανανά(όπως αναγράφεται στο κουτί) και την ρίχνουμε πάνω στα κεράσια και ανανά τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με 1 φλιτζάνι τσαγιού να ζεσταθούν και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε 1 βανίλια και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και την τοποθετούμε πάνω στα κεράσια ανανά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Κάνουμε και το ζελέ κεράσι όπως αναγράφει η συσκευασία του κουτιού και το ρίχνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.