ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Υλικά
- 700 - 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml ηλιέλαιο
- 400 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
- 1 σφηνάκι νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φακ. ξηρή μαγιά
- 600 - 700 γρ. φέτα
- Βιτάμ
- σουσάμι
- 1 κρόκου αυγού και 1 κ.σ. νερό για το τέλος
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα το ηλιέλαιο, το νερό, το γάλα, τη μαγιά, το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε ελαφρά (η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή ), την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε τη ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε μπαλάκια (προσπαθούμε να είναι ίδια) και τοποθετούμε πάνω τους λίγο Βιτάμ με τα δάχτυλα μας.
- Ανοίγουμε με τα χέρια μας το φύλλο απλώνοντας παράλληλα το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με φέτα και διπλώνουμε.
- Ενώνουμε τις άκρες σχηματίζοντας ένα κουλούρι.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το νερό, αλείφουμε τα κουλούρια μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου μισή ώρα.
- Βγαίνουν περίπου 12 κουλούρια.
Credits:
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou