ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Αρακά με αγκινάρες δικής μας παραγωγής που τις έχω καταψύξει..
Υλικά
1/2 κιλό αρακά
1/2 κιλό αγκινάρες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια χλωρά
2 καρότα σε φετάκια
1-2 πατάτες
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Και λίγο κουρκουμά
1 λεμόνι το χυμό
1 γεμάτο κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι τον αρακά και το καρότο με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα τις αγκινάρες, τα μπαχαρικά ανακατεύουμε κάνα δυο φορές και προσθέτουμε νεράκι ίσα με το φαγητό μας.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά.
Πέντε λεπτά πριν προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο.
Στο τέλος αραιώνουμε ένα κουταλάκι γεμάτο σε χυμό ενός λεμονιού, το προσθέτουμε, ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία.
Έγινε πολύ νόστιμο λουκουμάκι.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki