
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 1 πακέτο κανέλονια
Για τη γέμιση
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 200 γρ. τοματάκια κονσέρβα
- 1 κ.τ. σουπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αυγά
- 3 - 4 κ.τ. σουπας φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 20' περίπου.
- Αφήνετε το μείγμα του κιμά να κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
- Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄.
- Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από του κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζετε τα κανελόνια με κίτρινα τυριά και ψήνετε για 40' μέχρι να ροδίσουν.
