Μια συνταγή του κυρίου tasosgiatsis για
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙ από την ομάδα στο Facebook
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣΚανελόνια με κιμά κοτόπουλου και τυρί
πακέτο κανέλονια
Για τη γέμιση
500 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
200 γρ. τοματάκια κονσέρβα
1 κ.τ. σουπας πελτέ ντομάτας
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά
3 - 4 κ.τ. σουπας φρυγανιά τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 20' περίπου.
Αφήνετε το μείγμα του κιμά να κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄.
Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από του κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζετε τα κανελόνια με κίτρινα τυριά και ψήνετε για 40' μέχρι να ροδίσουν.