
ΤΥΡΟΨΩΜΟ
Το τέλειο σνακ για κάθε μέρα !!!
Υλικά
Για το ζυμάρι:- 100ml γάλα χλιαρό,
- 100ml νερό χλιαρό,
- 50ml καλαμποκέλαιο,
- 1 αυγό,
- 1 φακελάκι μαγιά,
- 1 κουταλάκι ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι αλάτι
- αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη να φουσκώσει.
- Αφού διπλασιαστεί σε όγκο,την βάζουμε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί,την πατάμε λίγο με τα χέρια μας και την αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα μισή ώρα.
- Την πατάμε με τα χέρια μας,την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και με τα δάχτυλα μας κάνουμε λακουβίτσες γύρω γύρω και περιμετρικά στη ζύμη μας.
- Την αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και βάζουμε γύρω γύρω στις λακκούβες τριμμένο κασέρι η γκούντα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!