Τυρόψωμο


ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΤΥΡΟΨΩΜΟ


Το τέλειο σνακ για κάθε μέρα !!!


Υλικά 

Για το ζυμάρι:
  • 100ml γάλα χλιαρό,
  • 100ml νερό χλιαρό,
  • 50ml καλαμποκέλαιο,
  • 1 αυγό,
  • 1 φακελάκι μαγιά,
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη,
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.


Εκτέλεση 

  1. Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη να φουσκώσει.
  2. Αφού διπλασιαστεί σε όγκο,την βάζουμε σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί,την πατάμε λίγο με τα χέρια μας και την αφήνουμε να φουσκώσει ακόμα μισή ώρα.
  3. Την πατάμε με τα χέρια μας,την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και με τα δάχτυλα μας κάνουμε λακουβίτσες γύρω γύρω και περιμετρικά στη ζύμη μας.
  4. Την αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο και βάζουμε γύρω γύρω στις λακκούβες τριμμένο κασέρι η γκούντα.
  5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει!

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!