Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΠΤΙ ΦΟΥΡ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πτι φουρ
Υπέροχα με γέμιση μαρμελάδα φράουλα και ροδάκινο!
Λιώνουν στο στομα!
Υλικα :
250 γρ. Βιτάμ
6 κ.σ. ζαχαρη αχνη
Χυμο απο 1 πορτοκαλι
3 κ.σ. κορν φλαουρ
1/2 φακελάκι μπεικιν
1 κάψουλα βανιλιας
350 γρ. περιπου αλευρι γ.ο.χ.
Μαρμελαδα της αρεσκειας σας
Σοκολατα κουβερτουρα, ξηρους καρπους, ινδοκαρυδο για την επικαλυψη.
Ετοιμαζουμε τη ζυμη μας η οποια ειναι αφρατη και μαλακη και με κορνε κανουμε τα σχεδια σε ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο, στον αερα στους 180 βαθμους για 20 λεπτα.
Μολις κρυωσουν τα γεμιζουμε με την μαρμελαδα μας.
Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα με λιγο σπορελαιο, βουταμε τα πτι φουρ μας και πασπαλιζουμε με ινοκαρυδο και ξηρους καρπους.