Μια συνταγή της κυρίας Πετρινας Μπαρδανη για ΜΥΖΗΘΡΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μυζήθρα σπιτικό τυράκι
1 γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο
1 κιλό βάζουμε σε κατσαρόλα ανακατεύουμε να διαλυθεί η πέτσα και βάζουμε να βράσει ανακατεύουμε συνέχεια βράζουμε για 3-4 λεπτά προσοχή φουσκώνει σαν το γάλα.
Βάζουμε μια πετσέτα κουζίνας σε στραγγιστήρι διπλωμένη στα 2 καθαρή χωρίς μαλακτικό η σε τσαντίλα διπλωμένη 2-3 φορές αδειάζουμε το βρασμένο γιαούρτι αφήνουμε να στραγγίσει τυλίγουμε σαν πουγκί και πιέζουμε για να φύγουν όλα τα υγρά.
Αν το γιαούρτι δεν είναι ξινό προσθέτουμε μισό κ γλ αλάτι.
Το δικό μου ήταν 800 γρ περίπου και βγήκε 150 γρ μυζήθρα.