Πίτσα

Πίτσα Σπιτική με σιμιγδάλι

ΠΙΤΣΑ

Αυτή η πίτσα είναι φτιαγμένη με μια μοναδική ζύμη που περιέχει σιμιγδάλι, προσφέροντας μια εξαιρετική υφή και γεύση. Ιδανική για οικογενειακές συγκεντρώσεις και φιλικές βραδιές, είναι μια συνταγή που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους τους λάτρεις της πίτσας.


Υλικά για το ζυμάρι (για το ταψί της κουζίνας)

  • 350 γρ. χλιαρό νερό 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο 
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το σιμιγδάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  3. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου μία ώρα. 
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα ταψί κουζίνας και απλώνουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφο πάχος. 
  5. Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας πάνω από τη ζύμη. 
  6. Προσθέτουμε ζαμπόν, μπέικον, διάφορα κασέρια, ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και πράσινη πιπεριά. 
  7. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη για επιπλέον άρωμα. 
  8. Ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά, περίπου 15-20 λεπτά.

Πίτσα Σπιτική με σιμιγδάλι
Πίτσα Σπιτική με σιμιγδάλι Πίτσα Σπιτική με σιμιγδάλι

Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget