Καρυδόπιτα



ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Υλικά για 28 εκατοστά ταψάκι
12 αυγά,
1,5 φλυτζάνι τσ. ζάχαρη, 
1,5 φλυτζάνι τσ. σιμιγδάλι,
1,5 φλυτζάνι τσ. καρύδια χοντροαλεσμένα, 
5 βανίλιες,
1 μπέικιν,
3/4 κουταλάκι κανέλα, 
1/2 κοφτό κουταλάκι γαρύφαλλο,
3 κουταλιές ποτό καρύδι εάν έχετε ή κονιάκ

Για το σιρόπι 
1 κιλό ζάχαρη,
6 φλιτζάνια νερό,
λίγο ποτό

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς δοκιμάζοντας μετά από 1 περίπου ώρα ανάλογα με το φούρνο βυθίζοντας ένα μαχαίρι να δούμε αν βγει στεγνό.
Τότε είναι έτοιμη.
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και αφού έχει κρυώσει το ρίχνουμε στην καρυδόπιτα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι. 
Αφήνουμε να τραβήξει και να κρυώσει και κόβουμε.


Credits:
Βασιλικη Μπερμπιλαγκα
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ