ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟ
Οι αγαπημένες πιτούλες από την Αλόννησο
Για τη ζύμη
Όλα με το μάτι τα βάζω εγώ : --Βάλτε πρώτα το νερό 1 ποτήρι ρίξτε λίγο αλάτι 1 με 2 κουταλιές σούπας ξύδι και 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ..ανακατέψτε τα και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να γίνει η επιθυμητή ζύμη .
Αλεύρι νερό αλάτι σπορέλαιο και ξύδι .
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη και χωρίζουμε σε μπαλάκια ίσα όσο ένα πορτοκάλι.
Ανοίγουμε μεγάλο και ψιλό φύλλο ραντίζουμε με λάδι βάζουμε τη γέμιση αυγό και τυρί.
Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
ΠΗΓΗ: Anna Kassandra