ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Aγαπημένο φαγητό !!!Υλικά
- μπούτια κοτόπουλο
- 500 gr ρύζι Καρολίνα
- δεντρολίβανο
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο.
- Το αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι μαύρο και λίγο ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ρύζι, 1,5 λίτρο νερό, αλάτι, δεντρολίβανο, φλούδα από το λεμόνι και το χυμό του, 50ml ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στον αέρα.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Γιώτα Παναγιώτα Λαχανά