Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΛΙΚΕΡ ΚΥΔΩΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λικέρ Κυδώνι
Πάρτε κυδώνια φτιάξτε το και απολαύστε το !!!
Κόβουμε σε κομμάτια 3 μεγάλα κυδωνια 2 ξυλάκια κανελα και ένα κλωναρι αρμπαρόριζα χωρίς να πετάξουμε τίποτα και τα αφήνουμε 3-4 ώρες.
Τα βάζουμε μετά σε βάζο με τσίπουρο και τα αφήνουμε μέχρι να σκουρινει όσο θέλουμε. (περίπου 3 βδομάδες)
Τα σουρώνουμε και τα βαζουμε να βράσουν με
2 κούπες ζάχαρη 1 νερό 1βανιλια λίγο λεμόνι και 1 φύλλο αρμπαρόριζα ....
Τα ενώνουμε.... και.... έτοιμο....
Αν θέλουμε χρώμα περισσότερο ριχνουμε 1 σφηνάκι γρεναδίνη !!
Πάρτε κυδώνια φτιάξτε το και απολαύστε το !!!
Κόβουμε σε κομμάτια 3 μεγάλα κυδωνια 2 ξυλάκια κανελα και ένα κλωναρι αρμπαρόριζα χωρίς να πετάξουμε τίποτα και τα αφήνουμε 3-4 ώρες.
Τα βάζουμε μετά σε βάζο με τσίπουρο και τα αφήνουμε μέχρι να σκουρινει όσο θέλουμε. (περίπου 3 βδομάδες)
Τα σουρώνουμε και τα βαζουμε να βράσουν με
2 κούπες ζάχαρη 1 νερό 1βανιλια λίγο λεμόνι και 1 φύλλο αρμπαρόριζα ....
Τα ενώνουμε.... και.... έτοιμο....
Αν θέλουμε χρώμα περισσότερο ριχνουμε 1 σφηνάκι γρεναδίνη !!