Τραγανές μυζηθρόπιτες



ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΕΣ


Μυζηθρόπιτες αγαπημένες με γλυκιά μυζήθρα ή "ανθότυρο".
Στην Κρήτη μυζήθρα λέμε την νωπή, και ανθότυρο τον ξερό που βάζουμε στα μακαρόνια...

Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
Μισό κουταλάκι μάγια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ρακί
Μισό λεμόνι το χυμό
1 κουταλάκι αλάτι
1 μεγάλη κούπα χλιαρό νερό
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
Εγώ έβαλα και ένα τέταρτο φέτα
1 αυγό
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Κανέλα
Μέλι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα το νερό, τη μαγιά, τη ρακί, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι το αλάτι και ζυμώνουμε ένα λείο και μαλακό ζυμαράκι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Αναμειγνύουμε τη μυζήθρα με τη φέτα το δυόσμο την κανέλα το αυγό, και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε τρία μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σχετικά λεπτό.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μίγμα από τη μυζήθρα και βάζουμε κατά σειρά αφήνοντας ένα κενό δύο δάχτυλα ενδιάμεσα.
Γυρίζουμε το φύλλο πάνω στη μυζήθρα και μετά κάνουμε μία τούμπα και κόβουμε με το ροδάκι.
Πατάμε πάνω να φύγει ο αέρας και ενδιάμεσα εκεί που κόβουμε.
Κόβουμε με το ροδάκι σύριζα όλη τη σειρά, και μετά ενδιάμεσα ένα - ενα.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Ραντίζουμε με μέλι και απολαμβάνουμε.
Το φύλλο είναι υπέροχο, τραγανό, νόστιμο γίνονται σαν μπουγατσάκια.

**Μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε καθαρή πετσέτα να ξεπαγώσουν ελαφρώς και τα ψήνουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα, ραντίζοντάς τα με ελαιόλαδο.
Στο τηγάνι απογειώνονται βέβαια αλλά στο φούρνο είναι πιο ελαφριά.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget