Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΔΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουραμπιέδες λαδιού
Όπως παλιά!
Δεν έχουν βέβαια τη βουτυράτη γεύση του κουραμπιέ... αλλά είναι πεντανόστιμοι και τραγανοί!!
Βαζουμε 600 γρ. καλο ελαιολαδο στην καταψυξη για 3 - 4 ωρες.
Το χτυπαμε με 3 κουταλιες ζαχαρη και 4 βανιλιες στο μιξερ να ασπρισει.
Ριχνουμε 1 ποτηρακι ουζο ή αλυσιβα, 1 κ.γλ. μπεικιν και αλευρι μπλε αλατινη Περιπου 800 γρ.
Στο τελος ριχνουμε και 150 γρ αμυγδαλα.
Πλαθουμε κουραμπιεδες και ψηνουμε καλα μιση ωρα περιπου 200 β.