ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Σερβίρετε παγωμένο και μοσχοβολάει !!!
1,5 λίτρο λευκό κρασί
750 γρ ζάχαρη
Χυμός από 2 πορτοκάλια
Χυμός και φλούδες από 5 μανταρίνια μόνο φλούδες όχι το εσωτερικό τους
1 ξύλο κανέλας
5 καρφακια γαρύφαλλο
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί με τη ζάχαρη να λιώσει ελάχιστα όχι να βράσει κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνουμε ένα βράδυ και την επόμενη πετάμε τις φλούδες και σουρωνουμε πολύ καλά
2 με 3 φορές σε σουρωτηρι με ύφασμα όχι με τούλι ούτε με απλό σουρωτηρι γιατί αν περάσουν ίνες από το φρούτο το λικέρ θα μουχλιάσει.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου