Κεφτέδες με Σάλτσα

Αφράτοι Κεφτέδες με Πλούσια Σάλτσα Ντομάτας

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ


Οι αφράτοι κεφτέδες συνδυάζονται με πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας για ένα πιάτο που πάντα εντυπωσιάζει.


Υλικά

Για τους κεφτέδες:
  • 1 κιλό κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο)
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο και στυμμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (τριμμένες ή ψιλοκομμένες)
  • ψίχα ενός μικρού ψωμιού (μουσκεμένη και καλά στυμμένη)
  • 1 χούφτα μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας (σπιτικό ή συσκευασμένο)
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα (τριμμένη)
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • λίγη κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε καλά για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες στο επιθυμητό μέγεθος και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. 
  3. Αφαιρούμε τους κεφτέδες και σουρώνουμε το λάδι που χρησιμοποιήσαμε.
  4. Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο από το σουρωμένο λάδι μαζί με ελάχιστο φρέσκο ελαιόλαδο. 
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, την κέτσαπ, την κανέλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  7. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρά.
  8. Προσθέτουμε τους τηγανισμένους κεφτέδες στη σάλτσα και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.
  9. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες για έναν κλασικό συνδυασμό που δεν απογοητεύει ποτέ.

Αφράτοι Κεφτέδες με Πλούσια Σάλτσα Ντομάτας

Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget