Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο



ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


έγινε μπουκιά και συχώριο !!!

Σοτάρω πολύ καλά το κρέας με μισή κούπα ελαιόλαδο.
Κατόπιν έριξα 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Άφησα να σοταριστεί καλά.
Στη συνέχεια έριξα δύο ποτήρια νερό, χαμήλωσα τη θερμοκρασία στο μισό και το άφησα να βράσει για 40 λεπτά.
Καθάρισα και έπλυνα πολύ καλά ένα μάτσο πράσα, 2 ματσάκια σέλινο, τα έκοψα και τα πρόσθεσα στο κρέας μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Το άφησα να βράσει για μισή ώρα ακόμα έως ότου ψηθούν καλά τα πράσα και το σέλινο.
Στο τέλος χτύπησα 2 αυγά, πρόσθεσα το χυμό 1-2 λεμονιών, και έριξα ζωμό από την κατσαρόλα.
Γύρισα όλο το μείγμα στην κατσαρόλα κουνώντας την πέρα δώθε.
Το τράβηξα από την εστία και το άφησα μισό σκεπασμένο να δέσει καλά το αυγολέμονο.
Να γλύφεις και τα δάχτυλά σου


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget