ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Υλικά
Για το φύλλο
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 κρασοπότηρο λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 φλ. νερό χλιαρό περίπου
Για τη γέμιση
- 750 γρ. κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρασοπότηρο κρασί
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω με τα δάχτυλα να απορροφηθεί.
- Προσθέτω το ξύδι, το αλάτι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας.
- Αφήνω σε λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
- Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
- Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του.
- Αφήνω λίγο να κρυώσει, προσθέτω το κεφαλοτύρι και αφήνω στην άκρη.
- Στρώνω 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο, βάζω τη γέμιση και 2 φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.
- Χαράζω ελαφρά, ρίχνω λίγο λάδι, πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!