Μια συνταγή της κυρίας Xristiana Papaiwannou για
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ από την ομάδα στο Facebook
Μαγειρικές ΑπολαύσειςΜανιτάρια φρικασέ
Τα έβλεπα και τα λιγουρεύτηκα εδώ στην ομάδα και σήμερα δεν ήθελα να μαγειρέψω πάλι κρέας. Είχα όλα τα υλικά επιτέλους και τα μαγείρεψα!!!
Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή πλούσια σε βιταμίνες.
Συνταγή
500γρ άσπρα μανιτάρια
4_5κ.σ ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμύδια
1σκελίδα σκόρδο
1ξερό κρεμμύδι
3 πράσα ψιλοκομμένα
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο
1/4 ματσάκι μάραθο
1 καρότο (προαιρετικά )
Αλάτι_Πιπέρι.
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2κ.σ κοφτές κορν_φλάουρ
Μισό ποτήρι ζουμί από το φαγητό
1 ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζουμε τη σοτέζα σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι,και τα ψιλοκομμένα πράσα για πέντε περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με τα μανιτάρια και τις ροδέλες του καρότου ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα μαρούλια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν .
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου και προς το τέλος ρίχνουμε τα βότανα!!!
Προσθέτουμε χυμό λεμόνι ή αν θέλουμε ποιό πλούσια γεύση στο φαγητό , φτιάχνουμε αυγολέμονο.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους.
Προσθέτουμε περίπου ένα ποτήρι από το ζουμί του φαγητού και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Χαμηλώνουμε την ένταση της κουζίνας μας που έχουμε το φαγητό και προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε.