Λεμονάτος αρακάς με αγκινάρες



ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ


Υλικά

  • 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 1/2 κιλό αγκινάρες, έβαλα από αυτές που έχω καταψύξει εγώ
  • 2 - 3 καροτάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πατάτα προαιρετικά
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού
  • Κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και τον αρακά.
  2. Προσθέτουμε το καρότο, λίγο νεράκι, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, την αγκινάρα, την πατάτα αν θέλουμε, νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μελώσει.
  4. Τέλος όταν είναι έτοιμο ψιλοκόβουμε τον άνηθο στο φαγητό μας, στύβουμε χυμό λεμονιού και αραιώνουμε ένα έως δύο κουταλάκια κορν φλάουρ.
  5. Το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.

Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget