ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Υλικά
- 1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
- 1/2 κιλό αγκινάρες, έβαλα από αυτές που έχω καταψύξει εγώ
- 2 - 3 καροτάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πατάτα προαιρετικά
- 2 πράσινα κρεμμυδάκια
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
- Κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και τον αρακά.
- Προσθέτουμε το καρότο, λίγο νεράκι, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια, την αγκινάρα, την πατάτα αν θέλουμε, νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μελώσει.
- Τέλος όταν είναι έτοιμο ψιλοκόβουμε τον άνηθο στο φαγητό μας, στύβουμε χυμό λεμονιού και αραιώνουμε ένα έως δύο κουταλάκια κορν φλάουρ.
- Το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki