Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou για
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣιροπιαστή γιαουρτόπιτα
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr ηλιελαιο
300 gr ζάχαρη
4 αυγά
500 gr γιαούρτι στραγγιστο
5 βανιλιες
2 φακ. Μπεικιν παουντερ
Χτυπάμε με το σύρμα Σ'ενα μπολ το ηλιελαιο και την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τ'αυγα, το γιαούρτι, τις βανιλιες και το αλεύρι με το μπεικιν.. Αδειαζουμε το μειγμα σ'ενα μεγαλο πυρεξ και ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά.....
Για το σιροπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Το βράζουμε για 10 λεπτα.....
Σιροπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι και ζεστό το γλυκό