Τυρόπιτα
Όνειρο....
Όνειρο....
1 πακ. Φύλλο κρούστας (12 φυλλα)
Γέμιση
Μισό κιλό φέτα τριμμένη
250 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
100 ml ελαιόλαδο
150 ml γάλα
2 αυγά
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο εναλλάξ... ρίχνουμε την μισή γέμιση, στρώνουμε 2 φύλλα στη μέση και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση... βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω λαδώνοντάς τα κι αυτά ελάχιστα... γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα στρώνουμε καλά.... κόβουμε την πίτα μας...
Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα... περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα...
Αφήνουμε κανά 10λεπτο να απορροφήσει λίγο τα υγρά... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 45 λεπτά...
250 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
100 ml ελαιόλαδο
150 ml γάλα
2 αυγά
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο εναλλάξ... ρίχνουμε την μισή γέμιση, στρώνουμε 2 φύλλα στη μέση και προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση... βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω λαδώνοντάς τα κι αυτά ελάχιστα... γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα στρώνουμε καλά.... κόβουμε την πίτα μας...
Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη σε ένα μπολ τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το γάλα... περιχύνουμε την πίτα μας με το μείγμα...
Αφήνουμε κανά 10λεπτο να απορροφήσει λίγο τα υγρά... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 45 λεπτά...