Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ Χοιρινό με λάχανο
Υλικά
1 κιλό χοιρινό, λαιμό σε μερίδες
ελαιόλαδο
Λίγο λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκ σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 φύλλο δάφνης
πάπρικα, γλυκιά
Ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. λάχανο
1/2 ματσάκι άνηθο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπεριά
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Αλατιζουμε το χοιρινό και το περνάμε από το αλεύρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το χοιρινό να ροδίσει απο όλες τις πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε δίπλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε την πιπεριά και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Όταν μαραθούν ρίχνουμε πάλι μέσα το χοιρινό και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , την πάπρικα και τη δάφνη.
Ρίχνουμε το ζωμό μέχρι να σκεπάσει το κρέας, το λεμόνι και βράζουμε για 1 με 1μιση ώρα.
Προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται.
Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και το λάχανο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε ακόμα μισή μέχρι να είναι έτοιμο και το λάχανο.
Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε ένα χρειάζεται επιπλέον αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.