ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Έγινε μέλι!!!!!!!
Κάντε το!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμιση:- Σοτάρω σε ελαιόλαδο 2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ.
- Ρίχνω ψιλοκομμένα τα ΠΛΟΚΑΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ και συνεχίζω το σοτάρισμα.
- Προσθέτω 2 με 3 φλιτζανάκια ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ BONNET, μια χούφτα ΞΑΝΘΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, μια χούφτα ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, λίγο ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, μια φλιτζάνα ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, λίγο PUMMARO, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και βράζω ελάχιστα.
Σάλτσα:
- Σοτάρω ένα ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΧΛΩΡΟ.
- Ρίχνω μια φλιτζάνα ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, λίγο ΑΝΗΘΟ, λίγο ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και βράζω ελάχιστα.
Εκτέλεση
- Γεμίζω τα καλαμαράκια, τα βάζω σε ταψάκι, κλείνω κάθε ένα με οδοντογλυφίδα και τριγύρω σκορπώ την γέμιση που περίσσεψε.
- Από πάνω ρίχνω τη σαλτσούλα και ζεστό νεράκι.
- Ψήνω στους 150 με 160 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο.