Κιμαδοπιτάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδοπιτάκια

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ποτήρι γάλα
1 ποτ ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη
Για την γέμιση
300 γρ κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1κ.γ πάπρικα
1/2 Κ.γ κάρυ
Αλάτι πιπέρι λαδι

Βάζω όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τσιγαρίζω τον κιμά να ανοίξει καλά προσθέτω το κρεμμύδι να μαλακώσει σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνω να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω στο χέρι μου βάζω λίγη γέμιση και κλείνω με ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τα αυγουλώνω με έναν κρόκο που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό και ψήνω στους 180μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!