Μελομακάρονα

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Υλικά (για περίπου 50 κομμάτια)

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι ουίσκι
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 7 - 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)

Σιρόπι:
  • 2 κούπες μέλι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Γαρνίρισμα:
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ουίσκι.
  2. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
  3. Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τα μελομακάρονα για 1 λεπτό γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές.
  5. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, ανακατεύουμε καρύδια, κανέλα και γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.


Δημιουργός συνταγής: Οι Γεύσεις της Ελένης

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget