ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Υλικά (για περίπου 50 κομμάτια)
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι ουίσκι
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 7 - 8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
Σιρόπι:
Γαρνίρισμα:
- 2 κούπες μέλι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ουίσκι.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα και το αλεύρι και κάνουμε μία λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και βουτάμε τα μελομακάρονα για 1 λεπτό γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές.
- Τα βάζουμε σε μια πιατέλα, ανακατεύουμε καρύδια, κανέλα και γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα.
Δημιουργός συνταγής: Οι Γεύσεις της Ελένης
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqqTCqHexAukaVA9-0efgJ399RDEJm0GvEfBLourrRUPjaNAoE16L7lbMz02ubKW_N3Oh2vpf5qoDCVWZtyCutNy-2dObuC-tGKNlIwTatBbaweS9DjoJlMoc3wPqlFpoPtEZcgzGJBsheF4Bl_n70AtPRmFNmW-whfS6Ht9ch7ScgoWHdZod4BbZbrffv/w34-h34/google_news_icon.png)