Μια συνταγή της κυρίας Μαρινας Μισαηλιδου για ΛΙΚΕΡ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λικέρ Αρμπαρόριζα
Ένα φίνο, αρωματικό λικέρ αργής ωρίμανσης για τα γιορτινά σουαρέ και όχι μόνο !!!
Προσωπικά το λατρεύω.
Υλικα
1 lt καλη ρετσινα
40 με 45 φυλλα αμπαροριζας
700 γρ ζαχαρη
Πλενουμε καλα τα φυλλα τα στραγγιζουμε.
Σ'ενα γυαλινο δοχειο με καπακι βαζουμε την ρετσινα +ζαχαρη ανακατευουμε καλα και ριχνουμε μεσα τα φυλλα.
Κλεινουμε και το τοποθετουμε σε μερος που το βλεπει ο ηλιος για 60 ημερες.
Στραγγιζουμε και το βαζουμε σε μπουκαλι και απολαμβανουμε.
Σ'ενα γυαλινο δοχειο με καπακι βαζουμε την ρετσινα +ζαχαρη ανακατευουμε καλα και ριχνουμε μεσα τα φυλλα.
Κλεινουμε και το τοποθετουμε σε μερος που το βλεπει ο ηλιος για 60 ημερες.
Στραγγιζουμε και το βαζουμε σε μπουκαλι και απολαμβανουμε.