Σουφλέ με βίδες και μπεσαμέλ



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουφλέ με βίδες και μπεσαμέλ

Νόστιμο χορταστικό ευπαρουσίαστο

ΥΛΙΚΑΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο βίδες
200 γρ μπέικον
4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
6-7 λουκάνικα κοκτέιλ ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
1 φλ ρεγκάτο τριμμένο

Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
6 κ σ βούτυρο
10 κ.σ αλεύρι
1 αυγό
Λίγο αλάτι
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Βράζω τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει η συσκευασία .
Τα βάζω σε ένα πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζω λίγο την πιπεριά το μπέικον και τα λουκανικάκια.
Τα βάζω στο πυρέξ μαζί με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το ρεγκάτο.
Ανακατεύω καλά.
Φτιάχνω την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο να λιώσει
Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα προσθέτω το γάλα αλάτι το μοσχοκάρυδο και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω το αυγό ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζω την μπεσαμέλ επάνω από τα μακαρόνια.
Ρίχνω 2-3 κομματάκια βούτυρο και ψήνω στους 200 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!