ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ
Μηλοπιτάκια που λιώνουν στο στόμα και μοσχοβολάνε κανέλα, γαρύφαλλο και μήλο!
Με αφράτη ζύμη και πλούσια γέμιση, θα σας κερδίσουν από την πρώτη μπουκιά.
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
- 1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- ½ ποτήρι ρετσίνα
- 1 φλιτζανάκι ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 2 μήλα, τριμμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 1 χούφτα καρύδια, χοντροκοπανισμένα
- ½ φλιτζανάκι κονιάκ
- 2 μέτρια μουστολούκουμα γεμιστά με καρύδι, ψιλοκομμένα ή απλά λουκούμια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το σπορέλαιο, τη ρετσίνα και τη ζάχαρη.
- Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε τα τριμμένα μήλα με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια, το κονιάκ και τα ψιλοκομμένα λουκούμια.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
- Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ζύμης (στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού) και την ανοίγουμε σε πιτάκι με την παλάμη μας.
- Βάζουμε στη μέση 1 κ.σ. από τη γέμιση, διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και κλείνουμε τις άκρες πιέζοντας με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα) μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις μισοκρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγη κανέλα από πάνω για επιπλέον άρωμα.
Δημιουργός συνταγής: Μαιρη Καπνιση
Ακολουθήστε μας στο Google News!