ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Πάααρα πολύ γευστικός!!!
Υλικά
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλυτζάνια τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ χοντροαλεσμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα
- 60 γρ. κουβερτούρα (από αυτά, τα 90 γρ. τα χρησιμοποιούμε για το γλάσο)
Για το γλάσο
- 90 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Έχουμε έτοιμη μια φόρμα ελάχιστα λαδωμένη.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το χυμό σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση και να διαλυθεί, τόσο όσο.
- Σε βαθύ σκεύος βάζουμε να κάψει το λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε το χυμό (με προσοχή και σιγά - σιγά), το ξύσμα και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς!
- Όταν πήξει ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.
- Στο υπόλοιπο προσθέτουμε 60 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω από το άσπρο μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε κατά βούληση.