Χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού και σοκολάτα

Χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Πάααρα πολύ γευστικός!!!


Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χοντροαλεσμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα 
  • 60 γρ. κουβερτούρα (από αυτά, τα 90 γρ. τα χρησιμοποιούμε για το γλάσο)

Για το γλάσο
  • 90 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. ηλιέλαιο


Εκτέλεση

  1. Έχουμε έτοιμη μια φόρμα ελάχιστα λαδωμένη.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη με το χυμό σε μια κατσαρόλα να πάρει μια βράση και να διαλυθεί, τόσο όσο.
  3. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε να κάψει το λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το χυμό (με προσοχή και σιγά - σιγά), το ξύσμα και τα αμύγδαλα. 
  5. Ανακατεύουμε συνεχώς!
  6. Όταν πήξει ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα.
  7. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε 60 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύουμε και στρώνουμε πάνω από το άσπρο μείγμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  9. Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε κατά βούληση.

ΠΗΓΗ: Maria Xatzhstamatioy, ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ