Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού
Μυρίζει πατρικό μυρίζει μαννούλα!!!! η συνταγή μου και η εκτελεσή μου σε λίγο.....
Δυο κιλα μελιτζανάκι ,
δυομισυ κιλα ζαχαρη,
τεσσερα ποτηρια νερό ,
γαρυφαλλακια,
κανελλα ξυλακι
Αφαιρουμε τα κοτσάνια από τα μελιτζανακια τα πλενομε και τα βραζουμε εως οτου τρυπιουνται με το πηρουνι οχι να λιωσουν.
Τα στραγγιζω και τα βαζω σε πετσετούλα .
Φυτεύω στα μισα από ενα γαρυφαλλακι και σε όλα απο ενα αμυγδαλο αφου τα ασπρισω.
Βαζω σε κατσαρόλα την ζαχαρη και το νερο να βρασουν πεντε λεπτα.
Βαζω στην συνεχεια και τα μελιτζανακια μου ενα ξυλακι κανελλα και αφήνουμε να δεσει ξαφριζοντας στην αρχή.
Προς το τέλος ριχνομε λιγες σταγονες λεμονι 1 κ.σ .
Αφηνω να κρυωσει και το κλεινω στα βαζα .
Για πιό δροσερό και μακραν φυλαξη διατηρω στο ψυγείο.