ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Υλικά:
- 4 αυγά
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια σπορέλαιο
- 10 κεσεδάκια αλεύρι
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 1 κρόκο αυγού για επάλειψη
- Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη με το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το μαχλέπι, τον κακουλέ, τα μπέικιν και το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να σχηματιστεί ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΠΗΓΗ: εκτέλεση Κωνσταντίνα Πιλάλη, συνταγή Κατερινα Μαδικα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!