ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ
Αυτή η σκεπαστή πίτσα είναι η τέλεια λύση για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε ώρες στην κουζίνα. Με τραγανή σφολιάτα, πλούσια γέμιση από λιωμένο τυρί, ζαμπόν, μπέικον και λαχανικά, θα ικανοποιήσει κάθε πεινασμένο στο τραπέζι μας. Ιδανική για βραδιές με φίλους ή ως γεύμα για την οικογένεια, αυτή η πίτσα συνδυάζει γεύση και ευκολία σε μια μοναδική συνταγή.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Μουστάρδα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- Κέτσαπ (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
- 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 150 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λωρίδες
- 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή λεπτές φέτες ντομάτας
- 1 αυγό, χτυπημένο
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C.
- Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με λίγο λάδι και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε τη μουστάρδα και στη συνέχεια την κέτσαπ πάνω στο φύλλο.
- Απλώνουμε από πάνω το τριμμένο γκούντα και προσθέτουμε το ζαμπόν, το μπέικον, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Προσέχουμε να είναι καλά μοιρασμένα ώστε κάθε κομμάτι να έχει πλούσια γεύση.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει καλά και χαράσσουμε την επιφάνεια ελαφρά με ένα μαχαίρι, δημιουργώντας μικρές σχισμές για να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο.
- Αλείφουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η σφολιάτα.
- Ελέγχουμε τακτικά μετά τα 45 λεπτά για να είμαστε σίγουροι ότι ψήνεται ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για 5-10 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.