ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Μπιφτέκια αφράτα και πεντανόστιμα με πατατούλες
Υλικά
Μισό κιλό κιμά ανάμεικτο
1 έως 2 κρεμμύδια ξερά
1 αυγό
3 κρίθινα παξιμαδάκια τριμμένα στο μούλτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι ή κρασί
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη και κύμινο
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά τον αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στο ταψί... Ψιλοκόβουμε 2 έως 3 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ρίγανη... Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας τοποθετώντας τα πάνω στις πατάτες...
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ένα ποτήρι νερό.. σκεπάζουμε Το ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα...κατόπιν ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα στους 200 βαθμούς να ροδίσουν.
Υλικά
Μισό κιλό κιμά ανάμεικτο
1 έως 2 κρεμμύδια ξερά
1 αυγό
3 κρίθινα παξιμαδάκια τριμμένα στο μούλτι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές ξύδι ή κρασί
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη και κύμινο
Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά τον κιμά τον αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στο ταψί... Ψιλοκόβουμε 2 έως 3 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ρίγανη... Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας τοποθετώντας τα πάνω στις πατάτες...
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και ένα ποτήρι νερό.. σκεπάζουμε Το ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα...κατόπιν ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα στους 200 βαθμούς να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki