Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Αφράτη Τυρόπιτα με Τρία Τυριά και Σιμιγδάλι

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ


Μυρωδάτη, αφράτη, φουσκωτή και με υπέροχη γεύση!!


Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 1 κούπα (μετρημένη σε φλιτζάνι του νες) σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο 
  • 5 αυγά 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη 
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 
  • 150 γρ. γκούντα, τριμμένο 
  • Αλάτι (προαιρετικά, ανάλογα με την αλμύρα της φέτας) 
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση μπόλικο) 

Για το ταψί:
  • Βούτυρο γάλακτος

Για τη σύνθεση:
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα) 
  • 2 κρόκους αυγών 
  • 4 κ.σ. γάλα εβαπορέ 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα τυριά (κεφαλογραβιέρα και γκούντα) και θρυμματίζουμε τη φέτα σε κομμάτια με το χέρι, αποφεύγοντας να τα κάνουμε υπερβολικά μικρά. Τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ. 
  2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι (αν χρειάζεται) και πιπέρι. 
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε ώσπου να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη γέμιση. 
  5. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί με το βούτυρο γάλακτος. 
  6. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο ταψί, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα. 
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  8. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, φέρνοντας τις άκρες προς τα μέσα για να "σφραγίσουμε" τη γέμιση. 
  9. Χτυπάμε τους κρόκους με το εβαπορέ και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο. 
  10. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C (αντιστάσεις) για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει και να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. 

Αφράτη Τυρόπιτα με Τρία Τυριά και ΣιμιγδάλιΑφράτη Τυρόπιτα με Τρία Τυριά και Σιμιγδάλι

Δημιουργός συνταγής: Μαρία Λαρου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget