Μια συνταγή της κυρίας Xristina Xristidi-Xatzidaki για
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣαρδέλες λαδορίγανη
Απλά και αγαπημένα 🐟🐟 Σαρδέλα =βασίλισσα της βιταμίνης D (ντέ)!!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες (εννοείται).
Τις βάζουμε σειρές στο ταψί, ρίχνουμε από πάνω λάδι (κατά βούληση), αλάτι, πιπέρι, λεμόνι αρκετό, εμείς στην Τέμενη που ζούμε μέσα στα λεμόνια ρίχνουμε πολύ, και τέλος ρίγανη.
Νερό ελάχιστο, ένα ποτηράκι του κρασιού.
Ψήνουμε στο γκριλ για 25 λεπτά ή στο πάνω και κάτω μισή ώρα ή ώσπου να μείνει με το λάδι του. Εμάς μας αρέσουν ξεροψημένες.
Γαρνιτούρα με λεμόνια κομμένα φέτες και φρέσκια ρίγανη.
Τα μυρωδικά που κόβετε από τα γλαστράκια να τα πλένετε πρώτα, διότι ακουμπάνε μύγες, κουνούπια, σκόνη....καλή όρεξη!