Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Σπιτικό ψωμί στη γάστρα
Εύκολο και νόστιμο!!!!
Ο καλύτερος συνδυασμός!!!!
ΜΙΣΌ ΚΙΛΌ !!
ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΨΩΜΆΚΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΑΣ!!!
Μας αρέσει πολύ!!!
Ψωμί στην γάστρα!! Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο της Μυρτώς Αγγελου με τη διαφορά ότι εγώ έβαλα φρέσκια μαγιά.
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.Το έφτιάξα σε φρατζόλα και το έψησα στους 250° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35' λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220° μετά με ανοικτό.
Το ψήσιμο σε αντιστάσεις.
Αυτό εξαρτάται από το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σας!!
500 γρ αλέυρι γ.ο.χ.
340 γρ χλιαρό νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή
1κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
Σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι έβαλα το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη & μόλις διαλύθηκε προσθεσα τα αλλα υλικά τα ανακάτεψα καλά με ένα κουτάλι. Σκέπασα με το καπάκι και αφησα 12 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.Μετα το εβαλα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έκανα 3-4 διπλώματα.Το έφτιάξα σε φρατζόλα και το έψησα στους 250° βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και γάστρα 35' λεπτά με κλειστό καπάκι και 25 λεπτά στους 220° μετά με ανοικτό.
Το ψήσιμο σε αντιστάσεις.
Αυτό εξαρτάται από το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος σας!!