Στιφάδο με παστό μπακαλιάρο στο φούρνο


ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Φαγητό για πολλές βούτες

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρές φέτες τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας τακτικά το νερό για 36 ώρες.
Κόβουμε 1 κιλό κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν με το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 με 4 ντομάτες τριμμένες, και σάλτσα ντομάτας από βάζο αν έχετε ,αν όχι τότε του εμπορίου.
Αλάτι πιπέρι κύμινο και 2 φύλλα δάφνης.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Στη συνέχεια απλώνουμε τον μπακαλιάρο στο ταψί, στύβοντας λίγο να φύγει το πολύ νερό, και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα κρεμμυδιών.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά στο πιο χαμηλό στάδιο η σχάρα.



Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget