Εκμέκ κανταίφι



Μια συνταγή της κυρίας Κατερινας Μαδικα‎ για ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εκμέκ κανταίφι

Υλικά.
500 γρ. Κανταΐφι.
250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο.

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη .
1 βανίλια .
Λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη.
3 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ.
125 γρ. Βιτάμ.
2 βανίλιες.

Για τη σαντιγί
1 φυτική 500 γρ.
1 ζαχαρούχο.

Εκτέλεση.
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας το ραντισα με το λιωμένο Βιτάμ το έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.
Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρυωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.
Κρέμα.
Σε ένα μπολ έβαλα το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το Κον φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός.Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς με το επειξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά και πρόσθεσα το Βιτάμ με τις βανίλιες.
Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπαλισα με φυστίκι αιγινης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο .