Φιρίκι γλυκό του κουταλιού

ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΦΙΡΙΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Τα φιρίκια, αυτά τα μικρά κόσμημα της φύσης, μεταμορφώνονται σε ένα γλυκό εξαιρετικής νοστιμιάς. Αρωματικό, ζουμερό και με μια υπέροχη υφή, αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σου.
Ένα γλυκό που θα σε μαγέψει με την απλή του γεύση!


Υλικά

  • 15 φιρίκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζας
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε καλά τα φιρίκια, αφαιρώντας το κεντρικό μέρος τους. 
  2. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για περίπου 2 ώρες για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύλο κανέλας. 
  4. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε τα φιρίκια στο σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά. 
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του βρασίματος για άλλες δύο φορές.
  8. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
  9. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και τα φιρίκια να γίνουν διαφανή.
  10. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα φύλλα αρμπαρόριζας. 
  11. Προσθέτουμε από 2 καβουρδισμένα αμύγδαλα στην τρύπα κάθε φιρικιού.
  12. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε.


Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Επέλεξε φιρίκια ώριμα και σφιχτά για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Αν επιθυμείς ένα πιο σκούρο χρώμα στο γλυκό, πρόσθεσε στο σιρόπι λίγη κανέλα σε σκόνη. 
  • Αν θέλεις ένα πιο έντονο άρωμα, μπορείς να προσθέσεις στο σιρόπι λίγο γαρύφαλλο ή λίγη φλούδα λεμονιού.
  • Μπορείς να διατηρήσεις το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα για αρκετές ημέρες.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget