Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Μουκα για
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ) από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΠαραδοσιακό Μπουρανί (Αρβανίτικη πίτα)
Σήμερα έφτιαξα μπουρανί.
Είναι Αρβανιτικη πίτα από το χωριό μου το Τυχερό Έβρου !!!
Βάζω 2 κούπες χλιαρό νερό,
αλάτι 1 κ.σ.
λίγη μαγιά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 900γρ.
Ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη 1 ώρα.
Για την γέμιση.
Ζεματίζω 1 κιλο σπανάκι.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι καλό, ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, μπόλικο δυόσμο, αλάτι, λίγο κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι.
Τα τριγυρίζω και αφού κρυώσει, βάζω 3 αυγά κ 300 γρ φέτα τριμμένη.
Παίρνω 3/4 της ζύμη και ανοίγω ένα φύλλο σχετικά χοντρό.
Λαδώνω το ταψί και το στρώνω στο ταψί.
Βάζω την γέμιση και την στρώνω να πάει παντού.
Ανοίγω και το άλλο φύλλο που είναι πιο ψιλό από πάνω.
Το χαράζω (ξέχασα να αναφέρω ότι τα υγρά από την γέμιση τα κρατάω και τα βάζω επάνω στο φύλλο και αφού το απλώσω να πάει παντού χαράζω την πίτα).
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσει.